Til min posjon gjorde jeg følgene.
7 – 8 chili, styrken bestemmer du selv, jeg brukte ganske sterke sorter
5 dl grovt salt
2-4 ss paprikapulver
Først kjørte jeg chiliene i en foodprosessor til en grøt. Jeg har valgte og ikke ta ut frøene og det gjør saltet enda sterkere. (mye av styrken til en chili sitter i frøene og frøveggene) Så tilsatte jeg det grove saltet og paprikapulveret og kjørte dette til jeg synes det var en passe masse.
Deretter smurte jeg det på bakepapir, tynt. Og puttet bakepapiret på tørkeristene til tørkeren min. Husk at du ikke fyller hele risten med bakepapir, men la det være igjen endel lufting på hver rist.
Så er det bare å tørke dette til det er tørt. Hvis du ønsker et finere salt kan du kjøre massen en gang til i foodprosessor når det er ferdig tørket.
Vips har du chilisalt, og husk at dette er sterkt.
Et lite tips er å bruke latexhansker når du jobber med chili.
Så enkelt, og genialt! Dette må prøves!
SvarSlettHvilken sopptørker dar du? Kan ikke bestemme meg om jeg skal kjøpe meg en sånn. Man kan nemlig godt tørke sopp på gulv med gulvvarme.
SvarSlettHar skrevet et innlegg om min tørker, er som sagt veldig fornøyd med den og ikke minst servicen hos de jeg kjøpte den av. Raskt levert og hyggelig telefonsamtale :)
SlettÅhhh, dette høres jo supergodt ut. Det må jeg sannelig prøve. Har vært litt opptatt denne uka, og har hatt veldig lite tid til nett... Ser at jeg har mye å ta igjen=) Håper du har det fint=) Vibeke
SvarSlettImponert over det du får til :-). Mye å lære her og veldig inspirerende å lese bloggen din. Hilsen Rita
SvarSlett