Ramsløk kan brukes til mye, men jeg har funnet ut at kanskje den beste måten og foredle ramsløk på hvis man ønsker den naturell er rett og slett å lage en pure. Denne kan du i etterkant lage om til pesto, tilsette i smør, sauser, dressinger og annet. Dessuten er den utrolig holdbar. Passer du på å ha et tynt lag med olje på toppen av glasset ditt så kan det fint stå i 1 år.
Jeg lager ramsløkpure slik:
En god porsjon ramsløk (stilker, blomst og blad) blandes i en blender og hakkes sammen med olje. Jeg bruker en blanding av kaldpresset rapsolje (de blir den ikke så klumpete i kjøleskap) og litt olivenolje for smakens skyld. Alt kjøres til en god grøt, og konsistensen skal være som en tynn pesto. Deretter tilsetter jeg salt, ca 1 -2 ts, smak deg litt frem. Men husk at du må ha salt i, det er nemlig konserveringsmiddelet her.
Ramsløk er bare en fantastisk plante. :)
SvarSlettTakk for oppskriften.
SvarSlettSkal prøve det i morra.
Hilsen Kate
Takk - dette vil jeg også prøve. Jeg så masse ramsløk i veikanten på Strandpromenaden i går.
SvarSlett