Oljen lages slik:
5 dl olje (her kan du bruke mais, solsikke eller jordnøttolje)
10 – 50 g tørket chili, styrken avgjør du selv, men en ekte Szechuan olje skal være kjempesterk.
Ta den tørkede chilien og knus den litt med fingrene (bruk hansker) puttes deretter på en glassflaske eller glass som tåler høy varme.
Så heller du oljen i en kjele og varmer den opp til 120 – 130 grader. Bruk et frityrtermometer. Hvis du ikke har det putter du enden av en tresleiv i oljen, når den bruser skikkelig er oljen varm nok. Ta oljen av varmen, og hell den over på flasken hvor du har chiliene.
Vær forsiktig, husk at varm olje er ikke å spøke med.
Oljen kan brukes med en gang, men blir bare sterkere og bedre av å stå. Den kan lagres nesten i den uendelige hvis den får stå mørkt og kjølig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)