Men jeg har altså prøvd meg på å lage mjødurtsukker. Denne kan gjøres på flere måter, men måten jeg bruker synes jeg gir mest smak.
Jeg plukker en passe bukett med blomster, og jeg bruker bare blomstene, ikke blader eller de stilker. Dette blander jeg med mellom 5 – 10 dl sukker, alt avhengi av hvor mye blomster jeg har plukket og hvor mye smak jeg ønsker sukkeret skal ha.
Dette går litt på slump og smak så prøv deg frem. Hvis du vil ha et sukker som ikke smaker så mye mjødurt bruker du mindre, og mer hvis du ønsker kraftig smak.
Deretter kjører jeg blomstene og sukkeret til det får blandet seg godt i foodprosessoren, og smører det ut på et bakepapir. Så tørkes det i urtetørker på 45 grader. Du kan også bruke varmluftovn på 40-50 grader.
Sukkeret er tørt iløpet av 6 – 12 timer ca.
Samme fremgangsmåte bruker jeg på roseblader, duftpelargoniumblader, sitronmelisse osv. Bare fantasien setter grenser her, du kan også blande urter, hvis du vil.
Mjødurtsukkeret lukter nesten som mandeldråper og kan fint bruker i kaker og desserter. Eller som en piff i en te. Ikke minst er det en morsom gave til de som liker mat og smaker .
Så hyggelig å ramle innom denne bloggen! Skulle bare google litt på " urtetørker" og så havnet jeg her.
SvarSlettDu ble straks lagt til som den andre av to blogger jeg bryr meg om å følge. :)