Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.tirsdag 6. august 2013

Stikkelsbærsyltetøy med ingefær

Når stikkelsbærbuskene høstes må man selvsagt lage noe godt ut av det. I år ville jeg prøve stikkelsbærsyltetøy med ingefær, og det ble supergodt!
Jeg brukte:
500 g stikkelsbær
200 g sukker
ca 1 ts finhakket ingefær (smak deg frem jeg brukte nok litt mer, men dette er smak og behag)
Jeg koker stikkelsbærene i ca 5-10 min, deretter har jeg i sukker og finhakket ingefær og lar dette koke til syltetøyet er passe tykt (ca 10-15 min.
Bruker man certo koker man etter anvisning på pakken.
Haes så på varme glass og forsegles.
Stikkelsb�r

3 kommentarer:

  1. Fann oppskrifta via google, og laga syltetøyet i kveld! Det vart kjempegodt, tusen takk. :-)

    SvarSlett
  2. Laget syltetøyet idag og fulgte din oppskrift. Det ble nydelig. Serverte som tilbehør til ost.

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)