- 150 g risnudler (vermicelli)
- 15 hvitløk
- 10 ts ingefær , jeg bruker nok litt mere.
- 15 korianderrøtter ( se an størrelsen på røttene, store røtter bruk mindre.
- 15 vårløk av den små typen. Store vårløk, bruk ca 5-6
- 1 kg kjøddeig, svin eller kylling
- 750 g revet gulerot
- 125 g korianderblader
- 250 g agurk
- 5 ss søt chilisaus
- 10 ts fiskesaus
- 5 ts brunt sukker
Finhakk, hvitløk, ingefær, korianderrøtter, vårløk, koranderblader og agurk. Gulerøttene rives.
Hell olje i woken, stekepannen, og rørstek hvitløk, ingefær og korianderrøtter i 1-2 min. Deretter tilsetter du kjøttdeigen og rørstek dette godt i 2-3 min. Hakk kjøttdeigen opp så den ikke har for store klumper. Når kjøttet er lettbrunet har du i revet gulerot, korianderblader og finhakket agurk. Bland godt.
Deretter har du i i fiskesaus, chilisaus og brunt sukker. Alt blanders godt og settes til avkjøling.
Ta ut vårrullpapiret fra fryseren og legg de til tining. Det tar ca 30 – 45 min.
Når papiret er tint og massen er nogenlunde kald er tiden inne for å pakke vårrullene.
Legg 1 papir med snippen mot deg, legg ca 1-2 ss fyllmasse i midten på papiret og brett snippen over massen. Husk vann rundt alle kantene til liming. Brett deretter inn sidesnippene og tilslutt ruller du vårrullen godt sammen . Vårrullen skal være kompakt og fast. Husk vann til limingen, viktig!
Du kan godt rulle alle vårrullene før du starter med frityrkokingen og la de ligge klare på et bakepapir.
Fyll en passe stor kjele med olje. Jeg bruker en 5 l kjele med 3 l solsikkeolje. Oljen skal varmes til 180 grader, bruk termometer. Når oljen når riktig temperatur legger du i 2 – 4 vårruller (avhenger av størrelsen på kjelen) og frityrkok disse til de er lett brunet. Ca 2-3 min.
Pass hele tiden på temperaturen, og la den ikke overskride 200 grader. Viktig at man også har et lokk tilgjengelig i tilfelle oljen tar fyr.
Olje skal aldri slukkes med vann, kun kveles med lokk.
Server vårrullene med sweet chilisaus og evt plumsaus (fåes kjøpt i innvandrerbutikker) . Vårrullpapir får du også kjøpt i innvandrerbutikker.
Skikkelig fingermat og ikke minst skikkelig snaddermat!
Vårruller er supergodt, og disse høres veldig gode ut=) Håper du har det fint=) Vibeke
SvarSlettMmmmmmm :)
SvarSlett