Oppskriften er som følger:
- ca 1 kg gule/grønne tomater uten frø eller skinn
- 3 løk
- 1/2 squash
- en stilk selleriblad
- 2 blader salvie
- urtesalt (her kan du også bruke en terning med grønnsaksbuljong)
- pepper
- 3 hvitløkfedd
- en god bit ingefær
- 2-3 chili, styrke etter smak.
- ca 3 dl hvitvin
- litt vann (evt god kraft)
- sukker etter smak (husk at du må ha i litt sukker for å få frem tomatsmaken og runde sausen litt av)
Deretter haes tomater, squash, salvie, selleri, urtesalt, pepper, hvitvin, sukker og litt vann. La det koke i 2-3 timer. Spe med mer vann, evt hvitvin hvis det blir altfor tykt, og smak deg frem med mer krydder / urter hvis du ønsker.
Når sausen har kokt seg ferdig og smakene har satt seg godt (ca 3 timer) kjører du sausen jevn med en stavmikser. Så fyller du sausen i bokser og lar den kjøle seg ned. Puttes deretter i fryser, og vips har du deilig tomatsaus igjennom hele vinteren.
Denne sausen er god til pasta, som suppe, på tapasbordet og i gryter.
Den kan selvsagt lages med røde tomater , da ville jeg ha brukt litt sherry/portvin også i sausen.
Lykke til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)