Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.mandag 19. august 2013

Rødbeter med pepperot.


Nok en gang har jeg hentet inspirasjon fra Vivi og hennes fantastiske nettside, og denne gangen har jeg prøvet meg på syltede rødbeter.
Disse blir bare bedre av å stå litt og et minimum av lagring er 1 uke, men altså, de blir bare bedre og bedre med tiden.
Jeg har laget en liten porsjon, du kan godt doble den.
Oppskriften er som følger:
 • 1/2 kg rødbeter
 • 25 g pepperot (revet)
 • 2,5 dl eddik (eplesider eller vanlig eddik)
 • litt salt
 • 250 g sukker
 • 15 g chili (finhakket)
 • 1 ts nellikspiker (hakkes i en mort eller urtehakker)
 • 1 ts chilipulver.
 • 1 ts fennikkelfrø
Rødbetene kokes til de nesten er møre, skylles godt i kaldt vann og deretter tar man skallet av med fingrene. Det løsner enkelt
Kutt deretter rødbetene i biter eller skiver, alt etter smak. Og legg det lagvis med revet pepperot, chili og krydder i et glass.
Eddiken kokes opp med sukker og litt salt og helles deretter over rødbetene. Skru på lokket og la det avkjøles.
Lagres i minst 1 uke, aller helst lengre.
DSC_0042

1 kommentar:

 1. Takk for en flott oppskrift med rødbeter. Vi har fått mange flotte rødbeter i år. Jeg liker dem nok best kokt, men dette var en flott oppskrift jeg helt garantert vil prøve:)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)