Nok en gang har jeg hentet inspirasjon fra Vivi og hennes fantastiske nettside, og denne gangen har jeg prøvet meg på syltede rødbeter.
Disse blir bare bedre av å stå litt og et minimum av lagring er 1 uke, men altså, de blir bare bedre og bedre med tiden.
Jeg har laget en liten porsjon, du kan godt doble den.
Oppskriften er som følger:
- 1/2 kg rødbeter
- 25 g pepperot (revet)
- 2,5 dl eddik (eplesider eller vanlig eddik)
- litt salt
- 250 g sukker
- 15 g chili (finhakket)
- 1 ts nellikspiker (hakkes i en mort eller urtehakker)
- 1 ts chilipulver.
- 1 ts fennikkelfrø
Kutt deretter rødbetene i biter eller skiver, alt etter smak. Og legg det lagvis med revet pepperot, chili og krydder i et glass.
Eddiken kokes opp med sukker og litt salt og helles deretter over rødbetene. Skru på lokket og la det avkjøles.
Lagres i minst 1 uke, aller helst lengre.
Takk for en flott oppskrift med rødbeter. Vi har fått mange flotte rødbeter i år. Jeg liker dem nok best kokt, men dette var en flott oppskrift jeg helt garantert vil prøve:)
SvarSlett