Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.mandag 5. august 2013

Ripssyltetøy med vanilje

Jeg liker alltid å tilføre litt ekstra smak i syltetøyet, og denne gangen ble vanilijestang testet sammen med ripssyltetøy.
Jeg brukte hvit rips, men smaken her helt lik den røde varianten så begge deler går like bra.
Oppskriften er:
5 dl rips
1/2 dl vann
ca 2,5 dl sukker (smak deg litt frem hva som passer din gane)
Dette kokes i 15 – 20 min, jeg bruker sjelden certo i mine syktetøy, hvis du gjør det koker du etter anvising på pakken.
Mot slutten av koketiden tilsatte jeg innholdet av 1/2 vanilijestang og lot det koke ca 5-6 min til. Deretter er det på varme, rene glass og vips har du et litt spennende ripssyltetøy.
Lykke til.
20130805_123239

1 kommentar:

  1. mmmmmm, høres veldig godt ut. Vanilje passer i solbærsyltetøy også.

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)