Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.



onsdag 3. juli 2013

Hvitløksalt


Det lages mye forskjellig salt og krydder i heimen om dagen. Mye godt å putte i maten vår, og ofte skal det ikke mere til for å få en helt vanlig rett til å bli litt ekstra.
Denne gangen har jeg laget hvitløksalt, og siden undertegnede er noe glad i hvitløk så er nok dette et salt som skal bli mye brukt.
Oppskriften er som følger:
  • 1 kg salt
  • 5 hele hvitløk, renset
  • Litt luftløk
  • ca en neve kruspersille
Alt mikses som vanlig i en foodprosessor, legges på bakepapir og rett i urtetørkeren på ca 40 grader.
DSC_0004
Når saltet er tørt kan du godt kjøre det en runde til i foodprosessoren for å få et litt finere salt.
DSC_0001

2 kommentarer:

  1. Så herlig...dette skal jeg lage!! Elsker hvitløk i maten. FLott at du deler Elisabeth!! Tusen takk. Akkurat nå står urtesalt til tørking. Ny ladning måtte til. Du inspirerer meg. :)

    SvarSlett
  2. Supert tips! Jeg dyrker hvitløk, så dette skal lages til høsten. Jeg er tom for vanlig urtesalt også, så det må jeg lage om ikke så lenge.

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)