Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.fredag 12. september 2014

Eplemarmelade med ingefær og chili

Jeg er så glad i ingefær og leter stadig etter smaker som passer sammen med akkurat ingefærsmaken, og eple ble en perfekt match. Denne marmeladen tenker jeg passer godt utover  høsten når kulda kommer, da passer det perfekt med en marmelade som både har ingefærens og chiliens varmende egenskaper og en frisk eplesmak i bakgrunnen.
Oppskriften er som følger:
1 kg epler (skrelt og grovdelt)
4 dl usukret eplejuice evt eplemost . Vann kan også brukes
Saften av 1/2 lime
1 dl råsukker (hvis eplene er veldig syrlige bruker du litt til)
2 ts finrevet ingefær
2 ts finhakket ingefær
1 ts sterk chili (her må du nesten avgjøre selv styrken du ønsker. Husk at det er letter å tilsette styrke, enn å fjerne hvis du har puttet for mye i)
Skrelte og delte epler putter du i en stor kjele sammen med eplejuice, limesaft, råsukker, ingefær og chili. Og dette skal nå koke opp og småkoke videre til det nesten har blitt en glatt mos. Når konsistensen er riktig så smaker du på marmeladen og kjenner om du ønsker mer sukker, ingefær eller chili. Da tilsettes det nå.
Når du er fornøyd med smaken tar du kjelen av platen og tilsetter 1 ts flytende atamon for holdbarhetens skyld.
Deretter fylles marmeladen på rene atamonskylte glass,  skru på lokket med en gang.
DSC_0004

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)