Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.søndag 30. juni 2013

Sitronpepper

Igjen har tørkeren vært i bruk etter at jeg stadig finne nye inspirerende oppskrifter og tips på nettet. Denne gangen ble det sitronpepper, og her følger oppskriften:

Sitronpepper

800 g grovt salt
3 sitroner revet skall, og presset saft
120 gram grovt pepper
3 hånd full sitronverbena
En håndfull stevia
1 liten rød løk
DSC_0140
Alt blandes i foodprossesor og legges på bakepapir til tørk i tørkeren. Jeg tørket på 40 grader i ca 24 timer.
Kan evt finmales en gang til etter tørking hvis man ønsker et finere pepperkrydder.
DSC_0003

1 kommentar:

  1. Dette skal prøves, må bare vente til sitronverbenaen vokser seg til her ;)
    Ønsker deg en finfin sommer.

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)