En mulighet er å ta tomatklasene inn og la de modne inne på et avispapir, liggende lyst. Det går fint så sant tomatene er nogenlunde utvokst og det bare er selve modningen fra grønn til rød som står igjen.
Men det går også fint å bruke grønne tomater, og de har nesten mere smak enn de røde. Men selvsagt mot det mer bitre, siden sødmen kommer med fargen på frukten.
Tomatmarmelade er noen jeg liker godt, og denne gangen ville jeg prøve å lage en variant med mye ingefær. Dette ble en varmende og nydelig marmelade, god til alle typer brød og sikkert også til ost (ikke prøvd det ennå)
Oppskriften er:
- 2 kg grønne tomater. De skreller jeg med potetskreller og fjerner stilkfestet.
- Saft og skall av 1 appelsin
- Skall av 1 sitron
- Ca 1/2 dl opphakket ingefær. (her kan du bruke både mer og mindre, smak deg frem til hva som passer din palett)
- 7-8 dl sukker (igjen en smakssak, kan brukes både mer og litt mindre)
- Litt certo syltepulver når koketiden er slutt.
Finhakk ingefær og putt den i gryten og tilslutt sukkeret.
Kok så marmeladen opp, og la den småkoke i 1 1/2 – 2 timer. Rør og smak deg frem underveis. Trenger du mer sukker så putter du i det, og ønsker du mer ingefær så putter du i litt av det evt. Husk at ingefærsmaken kokes frem med tiden, så smak når gryten har kokt 1 times tid for å avgjøre det.
Når den har kokt ferdig så blander du 1/2 pose certo sammen med 1-2 ss sukker og blander dette godt. Ha det så i gryten og rør det godt inn. La nå syltetøyet fosskoke i 1 min, så er det ferdig til å helles over på rene, varme glass.
Velbekomme!

Elisabeth, jag har aldrig kokat så mycket marmelad som när jag lärde känna dig!!!
SvarSlettDina recept är fantastiska!!!
Tack för att du delar med dig...
Så herlig å lese, Anna-Carin. Alltid koselig når folk bruker bloggen min :D :D
SlettFantastisk. Tusen takk for oppskrift og fremgangsmåte.
SvarSlett