Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.fredag 17. juli 2015

Pelargoniumsukker

Duftpelargonium er nydelige planter i ha i hagen sin, men man kan også bruke planten til å lage et deilig sukker. Jeg har brukt Gravolens, Attar of roses og P.tomentosum i mitt sukker.
Husk at plantene ikke må være sprøytet, så kjøper du de på et hagesenter så må du spørre om det før du bruker bladene i maten.
Gravolens dufter deilig av sitron/rose, Attar of roses dufter roseaktig og P.tomentosum dufter som peppermynte. Sammen blir dette en nydelig og smakfullt sukker.
Jeg har brukt:
5 dl sukker
En håndfull pelargoniumblader
Alt kjøres sammen i en fooodprosessor og smøres på et bakepapir og tørkes enten i ovn eller i en tørker til det er tørt.
Sukkeret kan brukes i syltetøy, til desserter eller andre steder hvor man ønsker et smaksfullt sukker.
Lykke til.
DSC_0009

2 kommentarer:

 1. Så spennende å bruke duftpelargonium i sukker, det skal jeg prøve, men jeg vet ikke hva min heter.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Så lenge du vet at den ikke er sprøytet med noe giftig går det fint. Prøv deg frem :D

   Slett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)