Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.fredag 17. juli 2015

Rosesukker

Roser er fantastisk også i mat. Husk å velge rosesorter med mye duft .
Her har jeg brukt en deilig duftrose til rosesukker. Sukkeret dufter nydelig og gjør seg i de fleste kaker og kan også brukes i syktetøy for å få et lite piff, eller i desserter.
Jeg har brukt:
  • Roseblader fra 4 blomster
  • 2-4 dl sukker (kommer litt an på hvor mye styrke du ønsker på sukkeret ditt.
Rør alt sammen i en foodprosessor, og smør deretter sukker og rosebladene på et bakepapir . Tørk det i en tørker eller ovnen til det er tørt . Bruker du ovn setter du den på 45 –50 grader, varmluft med ovnsdøren på gløtt.
Bruker du tørker, er det 45 grader til det er tørt.
Lykke til.
DSC_0005

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)