Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.onsdag 10. april 2013

Chilisalt

Jeg er en stor tilhenger av min urte/sopptørker og den blir ivirig brukt til det meste. I høst da jeg hadde hauger av modene chili som måtte brukes fant jeg ut av chilisalt er tingen og lage. Man får brukt opp masse chili og det tar liten plass. Dessuten holder det i evigheter hvsi du oppbevarer det mørkt og kjølig.
Til min posjon gjorde jeg følgene.
7 – 8 chili, styrken bestemmer du selv, jeg brukte ganske sterke sorter
5 dl grovt salt
2-4 ss paprikapulver
Først kjørte jeg chiliene i en foodprosessor til en grøt. Jeg har valgte og ikke ta ut frøene og det gjør saltet enda sterkere. (mye av styrken til en chili sitter i frøene og frøveggene) Så tilsatte jeg det grove saltet og paprikapulveret og kjørte dette til jeg synes det var en passe masse.
Deretter smurte jeg det på bakepapir, tynt. Og puttet bakepapiret på tørkeristene til tørkeren min. Husk at du ikke fyller hele risten med bakepapir, men la det være igjen endel lufting på hver rist.
Så er det bare å tørke dette til det er tørt. Hvis du ønsker et finere salt kan du kjøre massen en gang til i foodprosessor når det er ferdig tørket.
Vips har du chilisalt, og husk at dette er sterkt.
IMG_0189IMG_0190
Et lite tips er å bruke latexhansker når du jobber med chili.

5 kommentarer:

 1. Så enkelt, og genialt! Dette må prøves!

  SvarSlett
 2. Hvilken sopptørker dar du? Kan ikke bestemme meg om jeg skal kjøpe meg en sånn. Man kan nemlig godt tørke sopp på gulv med gulvvarme.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har skrevet et innlegg om min tørker, er som sagt veldig fornøyd med den og ikke minst servicen hos de jeg kjøpte den av. Raskt levert og hyggelig telefonsamtale :)

   Slett
 3. Åhhh, dette høres jo supergodt ut. Det må jeg sannelig prøve. Har vært litt opptatt denne uka, og har hatt veldig lite tid til nett... Ser at jeg har mye å ta igjen=) Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Imponert over det du får til :-). Mye å lære her og veldig inspirerende å lese bloggen din. Hilsen Rita

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)