Dette er en med vaniljesmak. Vanilje passer godt sammen med tyttebær, og får det til å bli et litt mere syltetøy/gele man kan bruke på brøskiva, og ikke fullt så mye et middagssyltetøy.
Oppskriften er som følger
- Lag tyttebærsaft av den mengden tyttebær du har. Jeg bruker saftkoker, hvis ikke bruker du sylteklede.
- ca 700 g sukker pr liter saft. Også en smaksak, men husk at du trenge endel sukker for å få det stivt.
- vaniljestang
- Certo (grønn pose) følg anvisninger på pakken. Jeg prøver meg litt frem til jeg ser at geleen er blitt stiv.
Jeg brukte 1 vaniljestang på 2.5 l saft, til 1 l saft ville jeg har brukt ca 1/2 stang. Splitt stangen og skrap ut frøene som tilsettes saften, og la selve stangen også koke med. Stangen må selvsagt fjernes før du har det over på glass.
Kok den ferdigsilende saften sammen med vaniljestangen i ca 5 min, så tilsetter du sukker og certo. Kokes til den er passe stiv til geleprøven.
Det er viktig at ikke geleen koker for lenge, da kan den bli seig og nesten ende opp som sirup. Så får du ikke gele stiv iløpet av 5 – 6 min så tilsett litt mere certo.
Helles deretter over på rene glass, og jeg skrur lokket på med en gang.
Der er det også delte meninger, noen skrur på lokket når geleen har blitt kald. Gjør det du mener er best.
Wow, dette skal prøves. Takk for all inspirasjon du gir meg :)
SvarSlettTusen takk, Turid. Så hyggelig å få slike tilbakemeldinger. Kos deg på kjøkkenet og lykke til med laging av gele :D
SlettHej Elisabeth. Hvor skønt jeg har fundet dine blogs. Så mange tomater du har. Og megen dejlig inspiration her på Mat og Plantegleder.
SvarSlett