Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.mandag 30. september 2013

Elisabeth`s eplekake

Vi har vel alle vårt kakeoppskrifter som har fulgt oss i mange år, kanskje vi t.o.m har arvet den fra foreldre eller besteforeldre. Dette er en sånn oppskrift, arvet fra min mamma og fulgt meg igjennom alle år. Jeg synes den er kjempegod, kanskje du også har lyst til å prøve den.
DSC_0013
Oppskriften er som følger:
  • 3 egg
  • 175 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 75 g smør/margarin
  • 4 eple
  • sukker/kanel eller perlesukker og kokosmasse til pynt
Egg og sukker piskes til eggedosis, sikt deretter hvetemel og bakepulver og rør dette inn i eggedosisen sammen med smeltet avkjølt smør og 1 skrelt og revet eple.
Fyll deigen i en springform på 22-24 cm i diameter. Skrell deretter resten av eplene, del de i båter og stikk de ned i deigen. Dryss over kokosmasse og perlesukker, eller sukker og kanel.
Kaken stekes på nederste rille i ca 45 – 50 min på 175 grader.
Denne kaken kan du godt bruke både til pærer og plommer også, den kan også dobles og lages i langpanne.
Vel bekomme!
DSC_0014

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)