Her har jeg smakt meg frem til en tyttebærgele som jeg har smaksatt med chili. Det ble en gele med syre slik tyttebær skal ha, men med en skikkelig liten sterk snert som gir et piff til geleen. Jeg synes det ble godt.
Oppskriften er som følger:
- Lag tyttebærsaft av den mengden tyttebær du har. Jeg bruker saftkoker, hvis ikke bruker du sylteklede.
- ca 700 g sukker pr liter saft. Også en smaksak, men husk at du trenge endel sukker for å få det stivt.
- 2- 5 chili, litt avhengi av styrke og ikke minst hvor sterkt du vil ha det.
- Certo (grønn pose) følg anvisninger på pakken. Jeg prøver meg litt frem til jeg ser at geleen er blitt stiv.
Jeg brukte 3-4 sterke chili (Rooster spur) på 2 l saft. Fjern frøstolene og frøene og finhakk chilien- Deretter puttes den i saften. Kok den ferdigsilende saften sammen med chilien i ca 5 min, da kan du smake å se om det er sterkt nok. Hvis du er usikker på hvor sterkt du ønsker geleen så er det bedre å begynne med færre chili og smake deg fremover. Istedenfor å lage noe som blir for sterkt for din gane. Når du er fornøyd med styrken så tilsetter du sukker og certo, og koker til den er passe stiv til geleprøven.
Det er viktig at ikke geleen koker for lenge, da kan den bli seig og nesten ende opp som sirup. Så får du ikke gele stiv iløpet av 5 – 6 min så tilsett litt mere certo.
Helles deretter over på rene glass, og jeg skrur lokket på med en gang.
Der er det også delte meninger, noen skrur på lokket når geleen har blitt kald.
Gjør det du mener er best.
Det er gøy å lage sin egen gel
SvarSlettJeg gjør det samme med rognebær👍👍
SvarSlettEple, pære, også men som mos, ikke gelé.
Ole K