Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.søndag 23. november 2014

Solbærcurd

Jeg er stadig på jakt etter ny inspirasjon for å bruke det man høster igjennom en sommer og høst, og idag kom jeg over en fantastisk oppskrift fra Hugh Fearnley-Whittingstall, mannen bak River Cottage. Dette ble en fantastisk nydelig curd som passer like godt i hjemmelagde makroner, som på en scones sammen med en deilig kopp med te. Ikke minst er det fantastiske julegaver til gode venner som har alt. Husk at holbarheten på en curd er 4 uker, og at den alltid må oppbevares i kjøleskapstemperatur.
Denne oppskriften blir 3 små glass, den kan fint dobles.
  • 250 g med rensede solbær
  • 0,5 dl sitronsaft fra en frisk sitron (ikke flaske)
  • 62 g usaltet smør
  • 225 g sukker
  • 2 egg ( 1 dl)
Fremgansmåte:
Ha solbærene og sitronsaften i en kjele, og la dette koke forsiktig opp. Dette skal småputre til solbærene har saftet seg ut ( ca 5-10 min)
Deretter presses massen igjennom en sikt . Press det godt igjennom så du får med deg all væsken.
Finn så frem en ildfast bolle som passer i en kjele, og gjør istand til vannbad. Massen + smør og sukker puttes i bollen, deretter settes bollen i kjelen som du har kokende vann i . Sett dette over kokeplaten.
La så sukker og smør løse seg godt opp i massen mens du rører. Deretter tar du massen av platen og lar det kjøle seg ned til omtrent fingervarme. Imellomtiden pisker du to egg godt og sikter de igjennom en sil .
Når massen så er fingervarm tilsetter du eggene mens du pisker alt godt sammen, så trekkes dette dette tilbake til platen igjen.
Rør helt til dette tykner, og det kan ta ca 10-20 min. Pass på at massen ikke blir altfor varm , da kan eggene klumpe seg og curden blir i verste fall ødelagt.
Når curden blir omtrent som en tykk vaniljesaus har du rette konsistensen. Da putter du dette i steriliserte glass , og skrur på lokkene.
Curd må oppbevares i kjølig, og holder i 4 uker.
Lykke til.
DSC_0003

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)