Disse passer veldig godt til en god kopp kaffe, eller en kopp te.
Ingredienser:
- 150 g smør
- 150 g hvitt sukker
- 150 g brunt sukker
- 3 egg
- 70 g tranebær
- 80 g tørket fiken
- 1/2 dl portvin/sherry/konjakk ( man byttes ut med vann el appelsinjuice)
- 100 g valnøtter (hakkes i biter)
- 6 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukke
Mens dette rører koker du opp finhakket fiken sammen med 1/2 dl portvin. Kok til væsken har trukket inn , 1-2 min. Deretter kjøler du dette ned igjen.
Når fikenbitene er blitt kjølige tilsetter du alle ingrediensene i deigen og rører alt godt sammen.
Deigen er litt klissete så bruk litt godt med mel på benken når du tar deigen ut. Del deigen i 4 deler og trill de til tykke pølser med lengde som stekeplaten. Legg pølsene på bakebapir og deretter på stekebretter og press pølsene lett ned slik at de blir nesten flate.
Stek pølsene på 200 grader i 10 –12 min, deretter tar du brettet ut og skråskjærer pølsene slik at du får fine skiver. Skill skivene litt så ikke de ligger inntill hverandre og putt de deretter tilbake i ovnen hvor de steker i 6-7 min til på samme temperatur.
Kjeksen kjøles ned på rist på benken og oppbevares i en tett bok eller glass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)