Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.mandag 24. november 2014

Solbærsyltetøy med stjerneanis

Solbær en et fantastisk bær, proppfullt av antioksydanter og c-vitaminer og en skikkelig god vitamin innsprøytning for de fleste når vinteren setter inn. Det er også lett å lage en liten vri på et solbærsyltetøy ved å tilsette litt ekstra smak. Denne gangen er det i form av stjerneanis og sherry, en kombinasjon som jeg liker godt. Syltetøyet passer godt til ost eller bare på en brødskive.
Oppskrift:
  • 1 kg solbær
  • ca 500 g sukker (smak deg frem, bruk evt litt mer hvis du har sure bær)
  • 2 stjerneanis
  • 1 dl sherry. (du kan også bruke vann eller appelsinjuice)
Legg solbær, stjerneanis og sherry i en kjele og la det gjerne stå 1-2 timer og bare safte seg.
Deretter koker du dette sakte og forsiktig og lar det småkoke i 15 – 20 min til bærene har saftet seg godt. Når du synes bærene har sluppen saften sin så tar du i sukker mens du smaker deg frem til mengden du trenger. Det er stor forskjell på sødmen i bær, så det er godt mulig at du trenger mer sukker. Jeg bruker nok muligens litt lite siden mine bær er en veldig søt sort.
Når du er fornøyd med smaken passer du på at du koker syltetøyet til alt sukkeret har løst seg opp, og til du synes det har fått en passe konsistens. Tilsett evt litt certo sammen med sukkeret hvis du synes syltetøyet blir for tynt.
Så helles syltetøyet over i steriliserte glass og lokkene settes på umiddelbart. Syltetøyet holder i åresvis på et kjølig sted.
DSC_0010

1 kommentar:

  1. Kommer aldri til å bruke noen annen oppskrift,- super velsmakende !

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)