Og da jeg kom over en oppskrift på en slags essens man kan lage selv, og bare tilsette varm melk etterpå, ja da måtte det prøves. Og det ble fantastisk!
Anbefales til alle som liker en varm, krydderik chai-te. Bland den helst med soya eller rismelk, men du kan også bruke vanlig melk.
Ingredienser:
Fersk ingefær (20 –30 g)
10 hele kardemommekapsler
13 hele nellikspikere
3-4 hele kanelstenger
1 vaniljestang
1 ts revet muskatnøtt
2 stjerneanis
10 ts sort te i løstvekt , gjerne er assam te
1,5 dl sukker
12 dl vann
10 hele kardemommekapsler
13 hele nellikspikere
3-4 hele kanelstenger
1 vaniljestang
1 ts revet muskatnøtt
2 stjerneanis
10 ts sort te i løstvekt , gjerne er assam te
1,5 dl sukker
12 dl vann
Knus kardemommekjernene og skjær ingefæren i tynne skiver. Ha alt sammen opp i en kjele sammen med de andre krydderene og tilsett sukker , te og vann. Kok opp, og la det småkoke i 25-30 min. Deretter siler gjennom et saftklede eller et kjøkkenhåndkle, også heller væsken over på 1 stor eller mange små glassflasker. (dette er jo fine gaver også)
Chaiblandingen blander du sammen med varm soya el rismelk (evt vanlig melk) og vips har du en deilig kopp med chai-te. Jeg bruker å blande 50/50 , men dette kan du smake deg frem til selv hvor sterk du ønsker å ha den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)