Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.



torsdag 4. desember 2014

Chai essens

Chai er noen jeg forbinder med julen. Jeg drikker nemlig ikke så mye krydderteer andre ganger i året, men altså vinter og jul, da kan jeg drikke litervis.
Og da jeg kom over en oppskrift på en slags essens man kan lage selv, og bare tilsette varm melk etterpå, ja da måtte det prøves. Og det ble fantastisk!
Anbefales til alle som liker en varm, krydderik chai-te. Bland den helst med soya eller rismelk, men du kan også bruke vanlig melk.
Ingredienser:
Fersk ingefær (20 –30 g)
10 hele kardemommekapsler
13 hele nellikspikere
3-4 hele kanelstenger
1 vaniljestang
1 ts revet muskatnøtt
2 stjerneanis
10 ts sort te i løstvekt , gjerne er assam te
1,5 dl sukker
12 dl vann

Knus kardemommekjernene og skjær ingefæren i tynne skiver. Ha alt sammen opp i en kjele sammen med de andre krydderene og tilsett sukker , te og vann. Kok opp, og la det småkoke i 25-30 min. Deretter siler gjennom et saftklede eller et kjøkkenhåndkle, også heller væsken over på 1 stor eller mange små glassflasker. (dette er jo fine gaver også)
Chaiblandingen blander du sammen med varm soya el rismelk (evt vanlig melk) og vips har du en deilig kopp med chai-te. Jeg bruker å blande 50/50 , men dette kan du smake deg frem til selv hvor sterk du ønsker å ha den.
20141204_124619

1 kommentar:

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

  myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.com/add-your-food-blog

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  myTaste.no

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)