Smaken er mye bedre enn vanlige pepperkaker, synes jeg. Og jeg har enda ikke møtt noen som ikke har likt de. Deigen er også lett å kjevle og lett å stikke ut, og kakene holder fasongen etter steking, ei heller hever de seg for mye. Ikke minst er de fantastiske å bake med barn siden deigen nesten ikke setter seg fast i benken.
Oppskriften kommer her.
- 250 g honning
- 125 g smør/margarin
- 125 g sukker
- 500 g hvetemel
- 2 ss kakao
- 1 ts anis
- 2 ts kanel
- 2 ts nellik
- 1 egg (kan sløyfes hvis noen har allergi mot egg, kakene blir like fine uten)
- 2 ts bakepulver.
Varm opp honning og smør til alt er smeltet , tilsette sukker og rør godt, deretter avkjøles blandingen .
Bland så 2/3 av melet sammen med alt krydderet i en bolle, og tilsett den avkjølte honningblandingen + 1 egg. Rør så inn resten av melet.
La deigen hvile noen timer kjølig.
Kjevl deigen ut til en passende tykkelse, og stikk figurer ut med pepperkakeformer.
Stek kakene på 175 grader i ca 10-14 min (avhengi av ovn)
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)