Jeg liker så godt smaken og varmen av ingefær, og sammen med rabarbra synes jeg det blir nydelig. Denne marmelade passer godt alene på brødskiven, eller på et ostebord.
Oppskrift:
- Drøye 2 kilo rabarbra
- ca 7oo gram sukker (smak deg frem, kanskje du ønsker den søtere)
- ca 50 gram finhakket ingefær (smak deg frem, kan brukes mer eller mindre.
Dette lar du stå å safte seg i 24 timer litt kjølig.
Etter 24 timer koker du massen opp og koker den i ca 6 – 10 min (til rabarbraen er passe myk) Da tilsetter du resten av sukkeret sammen med syltepulver. Jeg brukte 3 ts rød melatin pulver til denne porsjonen. Kok opp og skum av, sjekk at tykkelsen er passe og hell det deretter over på rene glass. Skru lokket på med en gang.
Velbekommen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)