Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.onsdag 10. april 2013

Mattørker

For 2 år siden kjøpte jeg meg en mattørker. Dette var noe jeg hadde tenkt på en lang stund og jeg har ikke angret en dag på den investeringen.

DSC_0023

Jeg kjøpte min hos Norsopp , og valgte den pakken med 10 plastbrett og 3 metallbrett. Mye av grunnet til dette valget var nok boken til hun som selger disse tørkerene, Anne-Lise Østmoe. Hun har skrevet Matsprell i naturen, en fantastisk bok med mange gode ideer og oppskrifter på alt vi kan bruke i naturen.

Min mattørker har blitt brukt til mye, jeg har tørket mengder med urter , chili, tomater, epler, plommer osv. Og etterhvert skal jeg prøve meg på kjøtt.

Men det er liten tvil om at tørking er en fin måte og bevare mye mat på, så vurderer du å kjøpe deg en tørker ville jeg absolutt ha gjort det. Jeg tror ikke du vil angre.

DSC_0025DSC_0028

4 kommentarer:

 1. Jeg har sagt til gemalen at jeg ønsker meg en slik. Det er spennende med mat og det man dyrker selv. Og denne nye bloggen din er midt i blinken for her er det masse tips og flotte ting å lære. Jeg digger den Elisabeth :) Skal sjekke ut mattørkeren. God helg. Klem Merethe

  SvarSlett
 2. takk for info Elisabeth
  ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg kjøpte en på JULA, det er kjempegøy, billig var den og.

  SvarSlett
 4. Jeg har kjøpt samme type tørker som du har og er kjempefornøyd. Jeg har tørket sopp og urter til te med godt resultat. Nå skal jeg prøve å lage urtesalter. Et googlesøk førte meg til din blogg. Her var det mange spennende oppskrifter som jeg vil prøve.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)