Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.fredag 17. mai 2013

Ramsløkpùre

 
Ramsløk kan brukes til mye, men jeg har funnet ut at kanskje den beste måten og foredle ramsløk på hvis man ønsker den naturell er rett og slett å lage en pure. Denne kan du i etterkant lage om til pesto, tilsette i smør, sauser, dressinger og annet. Dessuten er den utrolig holdbar. Passer du på å ha et tynt lag med olje på toppen av glasset ditt så kan det fint stå i 1 år.
Jeg lager ramsløkpure slik:
En god porsjon ramsløk (stilker, blomst og blad) blandes i en blender og hakkes sammen med olje. Jeg bruker en blanding av kaldpresset rapsolje (de blir den ikke så klumpete i kjøleskap) og litt olivenolje for smakens skyld. Alt kjøres til en god grøt, og konsistensen skal være som en tynn pesto. Deretter tilsetter jeg salt, ca 1 -2 ts, smak deg litt frem. Men husk at du må ha salt i, det er nemlig konserveringsmiddelet her.
CIMG4300Når alt er kjørt sammen, og du har fått den smaken og konsistensen som du ønsker, heller du blandingen på glass. Husk det lille oljelokket på toppen av hvert glass. Så merker du glassene og oppbevarer de i kjøleskapet. Og vips har du en kaskade av smaker til bruk i mange slags matretter. Og ikke minst flotte gaver til matglade venner. CIMG43123 kommentarer:

 1. Ramsløk er bare en fantastisk plante. :)

  SvarSlett
 2. Takk for oppskriften.
  Skal prøve det i morra.
  Hilsen Kate

  SvarSlett
 3. Takk - dette vil jeg også prøve. Jeg så masse ramsløk i veikanten på Strandpromenaden i går.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)