Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.fredag 21. juni 2013

Sitronsalt

Jeg er igang med tørkeren min for alvor og salt med forskjellige smaker er en favoritt. Denne gangen har jeg laget sitronsalt, et friskt salt som passer godt bl.a på nypoteter eller fisk.
Saltet lages av ca 5 dl grovt salt, en god neve sitronverbena + en god neve sitronmelisse. Du kan også putte i sitrontimian, men det har ikke jeg i mitt urtebed iår.
Deretter har jeg i skall av 3-4 sitroner, litt saft + skall av 1 lime. Dette kjøres i foodprossesoren, legges deretter på bakepapir og rett i urtetørkeren min. Denne posjonen ble 4 halve rister.
Så tørkes det på 40 grader til det er skikkelig tørt. Da kan du evt kjøre det en runde til i foodprosessoren, hvis du vil ha et finere salt, hvis ikke bruker du det som det er.
Saltet bør oppbevares mørkt og kjølig.
DSC_0005

2 kommentarer:

  1. Så utrolig mange artige oppskrifter du har på bloggen din=) Får lyst på en tørker jeg også. Håper du får ei fin helg=) Vibeke

    SvarSlett
  2. Dette hørtes veldig godt ut. Noterer meg denne :) tusen takk Elisabeth.

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)