Denne chutneyen er tuftet på tomater og masse annet godt, smaken er rik og fyldig, og er en av mine favoritter. Kanskje den kan bli din favoritt også.
Oppskriften er som følger:
- 1 kg tomater
- 1 dl balsamicoeddik (kjøp en billig type, det går like bra)
- 200 g brunt sukker (hvis ikke du har, bruker du hvitt sukker)
- 600 g løk
- 100 g ingefær
- 1-2 sterke chili (jeg har brukt Aji habanero og Filius blue
- 1/2 – 1 hvitløk
- 1 ss sennepsfrø
- 1 ss allehånde (malt eller knus hele i en mort eller kryddermølle)
- 1-2 ss salt
Tilsett sukker og fint opphakket ingefær (evt revet) og hvitløk, opphakket løk (skal ikke hakkes for smått), og opphakkete chili og ingefær + krydderet.
Alt røres sammen og kok deretter opp blandingen. Når blandingen har fått et oppkok så skrur du varmen ned og lar gryte putre i 1-2 timer. Underveis smaker du chutneyen til om den trenger litt mer eddik, chili, eller krydder. Husk at et er smaken din som er viktig.
Når chutneyen har kokt seg ferdig puttes den på glass som du skrur lokket på med en gang. Så er det bare å merke glassene og glede deg til mange gode smaksopplevelser utover vinteren
Chutneyen kan spises med en gang, men blir bare bedre av å ligge noen uker eller måneder.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)