Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.tirsdag 26. mars 2013

Chilioppdatering og salg av overskuddplanter.

Det vokser og gror i chiliåkeren min,  og av 46 sorter chili som ble sådd så spiret alle bortsett fra 3 stk. Og når jeg sådde 3 frø av hver sort, ja da blir det trangt i heimen etterhvert.

DSC_0006

Plantene kommer med blomsterknopper hver dag, og de fleste av de blir knepet bort. Dette er greit å gjøre for å få en større avling så ikke småplantene bruker mye krefter på blomstring og fruktsetting allerede nå.DSC_0008

Overskuddsplantene tenkte jeg å selge nå og utover, så er det noen som er interessert i spennende sorter chili  så er det bare å ta kontakt på mail (min mailadr er til venstre side øverst i bloggen)

Plantene må hentes her hos meg, og jeg bor rett over Oslo-grensen i Bærum kommune. Så bor du i nærheten og har lyst til å prøve chili i år så er det bare å rope ut.

DSC_0003

3 kommentarer:

 1. åå.. jeg kunne godt ha tenkt meg flere slag, men bor i kragerø. Litt langt å kjøre for noen planter :(
  Lykke til og god påske !
  :)

  SvarSlett
 2. Så koselig at du har enda en blogg! Nå gleder jeg meg til å lese nedover her=) Fiiin kveld til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Det var litt av en åker du har der, ja! Det er moro å ha litt overskudd å selge av planter :-)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)