Drageblod er en chilisaus med masse chili og annet godt i seg. Den kan brukes i marinader, sauser, gryter ja nesten som man ville ha brukt en worcestershire saus. Man kan selvsagt velge selv hvor sterk man ønsker den, igjen bør man smake seg frem under tillagingen til hva som passer din gane.
Oppskriften:
- ca 1 kg solbær eller blåbær ( man kan også bruke solbærsaft evt)
- 1/2 l soyasaus (f.eks kikoman )
- 1/2 l eplesidereddik
- 1 hel hvitløk
- Chili. Jeg har brukt 2 stk naga morish (en av verdens sterkeste chili), 5 rooster spur og 3 Aji habanero. Hvis du ikke har chili selv ville jeg har kjøpt habanero chili på butikken og startet med minst 5 stk.
- 1 stor rot ingefær, eller evt 2 små
- 4 store ss brunt sukker/råsukker
- 1 ts salt (evt litt mere, smak deg frem)
Når det har kokt seg ferdig lar du sausen kjøle seg litt ned (ca 10 min), deretter kjører du sauser i en foodprosessor. Den skal bli skikkelig moset.
Deretter må den siles igjennom en sikt så du blir kvitt skall, steiner ect. Når alt dette er gjort heller du den ferdigsilte sausen tilbake i kjelen, og koker den opp igjen. Nå har du i sukker og salt, her det det også viktig å smake, kanskje den trenger mer sukker hvis solbærene er sure. Smak deg frem til en sukkermengde som du liker, jeg har brukt alt fra 3 – 7 ss sukker.
Kok 2-3 min til, også er det bare å ha de herlige dråpene på flasker, og du har en nydelig saus du kan bruke til masse.
Vel bekomme!
Wow, dette må prøves :) Takk for inspirasjonen.
SvarSlett