Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.fredag 25. oktober 2013

Pære og fennikelmarmelade

Smaker godt til harde og skarpe oster, men også til en moden brie.

1,2 kg pærer
1 sitron (revet skall + saften)
4 ts fennikelfrø, knus de en en morter
1 dl vann
400 g sukker
Skrell pærer, fjern kjernehus og skjær de i småbiter. Bland resten sammen med pærene i en kjele og kok opp. La det hele koke i ca 30 min under stadig omrøring (til den er passe tykk). Trekk til side og skum av hvis det er nødvendig.
Fyll på rene glass, og oppbevar kjølig.
Du kan bruke litt syltepulver hvis du synes den blir for tynn. Jeg pleier å bruke 2-3 ts mot slutten av koketiden. Blander det med 2-3 ts sukker.
DSC_0006Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)