Oppskriften er:
- 8 sitron
- ca 8 dl vann
- 1 – 1 1/2 kg sukker
- 3-6 gule sterke chili. Jeg har brukt Aji habanero
- 1 pk grønn certo
Når sitronene er så tempererte at du kan håndtere de, deler du de og fjerner steinene og stilkfestet. Putt resten av sitronen i en foodprosessor og finn frem de chiliene du ønsker å bruke. Hakk disse fint opp, og putt de i foodprossesoren sammen med sitronene. Det er lurt å starte med 3 chili og heller smake deg frem i kokeprosessen til du finner den styrken som passer deg. Jeg synes det blir passe med 6 stk av den sorten chili jeg har anbefalt. Husk at chili har veldig forskjellig styrke.
Kjør sitron og chili til en masse, litt biter kan det godt være igjen, det bestemmer du. Deretter putter du massen tilbake i kjelen, tilsetter sukker og koker dette opp. Jeg startet med 1 kg sukker i denne porsjonen og smaker meg oppover til jeg synes den er søt nok for meg. Sitronen har forskjellig sødmegrad, ergo kan dette variere fra porsjon til porsjon.
Kok sammen i ca 10 min, da smaker du også til med sukker og chili. Deretter blander du 1 pose certo med litt sukker og tilsetter blandingen. Kok det sammen i ca 1 min, ta evt en geleprøve for å se om den er tykk nok. Når du er fornøyd med smak og tykkelse puttes marmeladen på glass som skrues igjen med en gang.
Håper det smaker.
Tusen takk for deilig oppskrift.
SvarSlettFrøene jeg kjøpte av deg spirte 100 %, og nå modner det bråfort her. Så i dag har jeg saumfart bloggen din for oppskrifter, og har laget Chiliolje, Chilisalt og Sitron- og Chilimarmelade. Den siste er ferdig, og denne ble helt nydelig. Gleder meg til frokost i morgen :)
Fortsatt god sommer Elisabeth :)
Hilsen Mette
Jag undrar om vattnet som man kokar citronerna i ska med i marmeladen, eller "nytt" vatten?
SvarSlettHälsningar
UllaBritta
Vannet skal ikke med i marmeladen;)
Slett