Denne oppskriften er fra en gammel kokebok, og har vært bakt hos oss igjennom mange år.
Slik er oppskriften:
- 2 hardkokte egg
- 2 rå eggeplommer (gjem på eggehvitene, du trenger de etterpå)
- 120 g sukker
- 250 g smør
- 300 – 350 g hvetemel
- Pynt: Eggehvite og perlesukker
Sett deigen kaldt en stund, men ikke så lenge at den blir hard og sprø. Jeg synes det holder med 1 –2 timer i kjøleskap. Trill deigen deretter ut til blyanttykke stenger, og del de i passe lengder, 12 – 14 cm er passe. Form pølsene til små kranser og legg de på stekebrettet.
Sett brettene kaldt igjen i 15 – 30 min, deretter pensler du kakene med eggehvite og strør over perlesukker.
Småkakene stekes på 180 grader i ca 10 min. De skal være lett gyllende og sprø når de er blitt kalde.
Lykke til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)