Og slik er oppskriften på hans serinakaker som har blitt bakt her i huset hvert år siden den gang. Denne posjonen gir ca 2 – 2 1/2 stekebrett med kaker, så du kan godt doble posjonen hvis dere er mange eller veldig glad i serinakaker, som jeg er.
- 250 g mel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g godt smør
- 100 g sukker
- 1 egg
- + 1 egg til eggeblandingen
Deretter trilles deigen til kuler, ca 2 cm i diameter, og sett disse på et bakebrett. Visp sammen 1 egg og dypp en gaffel i eggeblandingen og press deretter gaffelen i deigkulen. Strø på perlesukker og hakket mandel, og stek de på 175 grader i 10 – 13 min (til kakene er lett gyllene i kantene)
Jeg har også brukt Tonkasukker på disse, istedenfor perlesukker. Det synes jeg ble kjempegodt, og anbefales til de som vil ha en litt annen smak. Du kan lese litt om sukkeret og hvor du kan bestille det i dette innlegget.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)