Velkommen hit

Velkommen inn i mine lille matverden.

Jeg er en stor matentusiast, og hobbykokk, elsker å prøve nye oppskrifter, eller smake meg frem til en selvlaget .

I denne bloggen vil jeg skrive litt om mitt hage og planteliv som består mye av dyrking av tomater, chili, grønnsaker, frukt og urter. Og mye om forskjellige typer måter jeg prøver og foredle det jeg dyrker på, altså gode oppskrifter på forskjellige typer mat.
Ved siden av det vil jeg også legge ut oppskrifter som har fulgt meg i mange år, fra min gamle håndskrevende kokebok som jeg startet å skrive på da jeg var 16 år. Der er det oppskrifter fra familiens kjøkkenskrivere igjennom årene, og mange gode oppskrifter som jeg har samlet fra venner og bekjente og fra bøker og blader opp igjennom tidene.

Du finner linker til alle mine oppskrifter nedover i bloggen på venstre side, håper du også har lyst til å prøve noen av de.

Og send meg gjerne en mail (epelargon@gmail.com) eller skriv i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på, eller om noe er uklart. Jeg prøver å svare så godt jeg kan.

Er du også interessert i tomater og chili vil jeg anbefale mine to andre blogger Lille tomat og Chiliglede.onsdag 4. desember 2013

Serinakaker

For mange år siden hadde kokken Arne Jermstad en kokkeprogram på TV Norge som het “Det glade kjøkken”. Og fra han er denne oppskriften hentet. Jeg husker jeg synes han var en inspirerende og artig tv-kokk, og fulgte ofte med på hans program.
Og slik er oppskriften på hans serinakaker som har blitt bakt her i huset hvert år siden den gang. Denne posjonen gir ca 2 – 2 1/2 stekebrett med kaker, så du kan godt doble posjonen hvis dere er mange eller veldig glad i serinakaker, som jeg er.
  • 250 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g godt smør
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • + 1 egg til eggeblandingen
Ha alt det tørre i en bakebolle og smuldre smøret sammen med dette . (jeg er så lat at her går alt i mixer`n, det går også fint) Tilsett egget tilslutt. Blandt godt sammen og sett deigen kjølig i noen timer, evt til dagen etter.
Deretter trilles deigen til kuler, ca 2 cm i diameter, og sett disse på et bakebrett. Visp sammen 1 egg og dypp en gaffel i eggeblandingen og press deretter gaffelen i deigkulen. Strø  på perlesukker og hakket mandel, og stek de på 175 grader i 10 – 13 min (til kakene er lett gyllene i kantene)
DSC_0028
Jeg har også brukt Tonkasukker på disse, istedenfor perlesukker. Det synes jeg ble kjempegodt, og anbefales til de som vil ha en litt annen smak. Du kan lese litt om sukkeret og hvor du kan bestille det i dette innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen en kommentar :)